Twinkle | Digital Commerce

'Apple Pay vanaf morgen in België'

2018-10-31
1024512
  • 1:20

Vanaf morgen kunnen klanten van de Belgische bank BNP Paribas Fortis in winkels betalen met Apple Pay. Dat meldt zakenkrant De Tijd. Over enkele maanden zouden andere banken volgen.

Klanten van BNP Paribas Fortis die gebruik willen maken van Apples betaaldienst, kunnen volgens de krant vanaf november betaalpassen toevoegen aan de Apple Wallet en zo eenvoudig met hun mobiel afrekenen.

Een lancering bij de zuiderburen duidt op een eveneens spoedige introductie ervan in Nederland. Dat leek dit voorjaar al het geval via een omweg door online bank Bunq, die Apple echter algauw blokkeerde.

Online en in winkels

Apple-gebruikers kunnen in ons land al via TouchID online betalen met Apple Pay, wanneer zij via browser Safari webwinkels bezoeken of in apps kopen die de betaalmethode ondersteunen. In fysieke winkels werkt Apple Pay op basis van near field communication-techniek (NFC), waarbij smartphone en de betaalterminal in winkels met elkaar communiceren. Via Apple Pay Cash behoren straks ook peer-to-peer betalingen via iMessage bij het pakket, maar voorlopig hoort die uitbreiding nog niet tot de opties.

Beschikbaar in Europa

In veel Europese landen kunnen consumenten ook in winkels al betalen met Apple Pay. Tot nu toe is dat nog niet het geval in onder meer Nederland, België en Duitsland. De lancering van concurrent Google Pay in ons land zou eveneens aanstaande zijn.

Morgen maakt Apple zijn derde-kwartaalcijfers bekend: een gelegenheid waarbij het bedrijf doorgaans ook aankondigt in welke nieuwe landen Apple Pay beschikbaar komt.