Twinkle | Digital Commerce

Apple Pay via omweg te gebruiken in Nederland [update]

2018-03-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:23

Apple Pay is vanaf nu ook te gebruiken in Nederland. Apple lanceert de betaaldienst officieel nog niet in ons land, maar via online bank Bunq is de dienst al wel te gebruiken.

Dit komt doordat Bunq het voor klanten in Spanje en Italië, waar Apple Pay al wel beschikbaar is, mogelijk gaat maken om hun rekening te koppelen aan de dienst van Apple. Nederlandse gebruikers van Bunq die hun regio-instellingen aanpassen naar één van die betreffende landen, kunnen nu ook gebruikmaken van de betaaldienst van Apple. Met Apple Pay betalen consumenten met de iPhone of Apple Watch.

Dat bevestigt Bunq-ceo Ali Niknam, na eerdere berichtgeving van De Telegraaf. 'Tijdens het testen ontdekten wij dat het op deze manier ook mogelijk was om Apple Pay naar Nederland te brengen.' Apple wil nog niet reageren op de toevalstreffer.

Geruchtenstroom

De officiële lancering van Apple Pay in Nederland laat lang op zich wachten. Drie jaar geleden waren er al geruchten dat de betaalmethode naar ons land kwam. Tot op heden is die lancering echter uitgebleven. In 2016 kwam de dienst naar Duitsland. Daarmee is Nederland omringt door landen waar consumenten al van Apple Pay gebruik kunnen maken.

Google Pay

Apple's tegenhanger Google smolt onlangs zijn twee betaaldiensten Android Pay en Wallet samen tot Google Pay. Volgens de zoekmachine is de samenvoeging een eerste stap in een algemene betaalservice van Google. Volgens het bedrijf moet Google Pay het consumenten makkelijke maken om hun betaalinformatie in te zetten bij digitale transacties.

UPDATE 14:50
Apple heeft inmiddels de 'achterdeur' gesloten: alleen gebruikers in Spanje en Italië kunnen nog via Bunq met Apple Pay betalen.