Twinkle | Digital Commerce

Crisp schaalt op in België

2024-04-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Online super Crisp investeert de komende tijd veel in zijn Belgische business. Het bedrijf zegt dat die markt boven verwachting presteert. Er komt onder andere een nieuwe distributielocatie bij onze zuiderburen.

Dat schrijft RetailDetail, dat erachter kwam dat het huidige dc van Crisp in België te huur staat. Orders worden momenteel vanuit Breda geleverd. Crisp zelf is op zoek naar een nieuwe locatie die iets zuidelijker gelegen op zijn Belgische activiteiten op te kunnen schalen. ‘Het afgelopen kwartaal hebben we zojuist afgesloten met meer dan 50 procent groei versus hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. We lopen in België iets voor op koers, op zowel groei als winstgevendheid. We verwachten voor de zomer winstgevend te zijn in Nederland. In Vlaanderen zijn we later gestart dus naar verwachting volgt winstgevendheid specifiek voor die regio een jaar later’, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Het vorige distributiecentrum van Crisp staat in Bornem, iets ten zuiden van Antwerpen. Het is niet bekend of een nieuwe locatie, die dus zuidelijker komt te staan, betekent dat Crisp ook het Franstalige deel van België gaat bedienen. Daar is het bedrijf namelijk nog niet actief.