Twinkle | Digital Commerce

Stockon stapt over op avondbezorging

2018-10-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Boodschappendienst Stockon bezorgt voortaan alleen nog maar in de avonduren. Bestellingen gingen eerst nog overdag met de pakketdienst van PostNL mee, maar dit bleek niet altijd even veilig te zijn.

Dat vertelt directeur Stephan Bosman aan RTL Nieuws. ´Onze dozen gingen door hetzelfde sorteersysteem als andere pakjes. De dozen werden gestapeld, er werd mee geschud´, aldus Bosman. Ook voor het bezorgen van producten als melk en brood was de pakketdienst van PostNL niet echt geschikt. Sinds eind augustus is Stockon daarom overgestapt op het Food-netwerk van de bezorger.

Die dienst bezorgt echter alleen ’s avonds, waardoor bestellingen alleen in dat tijdsvlak de deur uit kunnen. In tijdvlakken van twee uur. Volgens Bosman is het voordeel daarvan dat consumenten dan wel precies weten wanneer hun boodschappen aankomen.

Sinds begin september is het assortiment van Stockon uitgebreid met verschillende verswaren, zoals kaas en melk. Voorheen richtte de boodschappendienst zich vooral op het vullen van de voorraadkast. Later dit jaar komt daar ook groente, fruit en brood bij.

Stockit

Stockon vloeide begin dit jaar voort uit een proef van PostNL. Dat toen nog de naam Stockit had. Met de dienst ontvangen consumenten om de twee weken boodschappen die ze vaak nodig hebben. Tussendoor is er de mogelijkheid om die lijst aan te passen.