Twinkle | Digital Commerce

Coolblue krijgt ‘grootste zonnedak van Nederland’

2018-10-11
1297729
  • 1:15

Op zijn ‘grote schuur’ in Tilburg bouwt Coolblue naar eigen zeggen het grootste zonnedak van Nederland. Met 88.0000 vierkante meter beslaat het ongeveer twintig voetbalvelden.


Energiepositief

Coolblue’s magazijn wordt ‘niet energieneutraal, maar zelfs energiepositief’, laat Pieter Zwart optekenen. De zonnecollectoren op het dak leveren straks meer energie dan nodig is voor de logistieke operatie eronder. Met het restant kunnen onder andere ook de negen fysieke winkels, het hoofdkantoor en de tweewielers van CoolblueFietst van stroom worden voorzien.

Coolblue start vandaag met de operatie, nog voor het eind van dit jaar moet het hele dak van zijn grote schuur belegd zijn met zonnepanelen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda van grote online retailers. Zo participeert Coolblue, de nummer 2 in de Twinkle100, in Bewust Bezorgd. Met dat initiatief van Thuiswinkel.org en Connekt willen webwinkeliers en vervoerders de CO₂-impact van online bestellingen inzichtelijk maken. Ook onder andere bol.com, wehkamp en Otto zijn aangesloten.

CO₂-neutraal

Bol.com, de lijstaanvoerder van de Twinkle100, wil in 2025 CO₂-neutraal logistiek bedrijven. Een uitgebreid interview daarover lees je komende week in het nieuwe nummer van Twinkle.

Lees ook:
* ‘Aantal bezorgvoertuigen kan met helft minder’ (10 mei 2018)
* Van blauwe bussen naar blauwe fietsen: CoolblueFietst (3 april 2018)
* Rekenmodel moet bijdragen aan halvering CO2-emissie (24 januari 2018)