Twinkle | Digital Commerce

Aliexpress in zee met Icecat

2018-10-15
1000562
  • 0:49

Alibaba’s Aliexpress gaat in Spanje samenwerken met het Nederlandse bedrijf Icecat. Die laatste verzorgt productinformatie voor de e-commercemarkt.

Dat laat Icecat weten in zijn laatste kwartaalverslag, meldt Emerce. Met Aliexpress kunnen Chinese handelaren hun waar eenvoudig aanbieden buiten Azië. Een samenwerking met Icecat moet de productinformatie van het assortiment van Aliexpress in Spanje verbeteren. Over een samenwerking met andere Europese landen worden geen uitspraken gedaan.

Syndy

Eerder dit jaar nam Icecat een meerderheidsbelang in Syndy, een online platform dat productinformatie uitwisselt tussen fabrikanten en retailers. ‘Door het platform van Syndy te koppelen met Icecats contentnetwerk, krijgen fabrikanten nog meer mogelijkheden om productinformatie te delen met al hun retailers’, verklaarde het bedrijf eerder.

Distributiecentrum

Alibaba is ondertussen bezig om meer voeten aan de grond te krijgen in Europa. Dit weekend werd nog bekend dat premier Rutte in augustus gesprekken heeft gevoerd met een hoge delegatie van de internetgigant voor een eventuele komst van een distributiecentrum naar Nederland.