Twinkle | Digital Commerce

Icecat koopt FMCG-dataspecialist Syndy

2018-03-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Icecat neemt een meerderheidsbelang van 92 procent in Syndy, online platform voor productinformatie-uitwisseling tussen fabrikanten en retailers. Die krijgen daardoor toegang tot een integrale oplossing voor contentuitwisseling.

Dat melden de bedrijven, beide van Nederlandse origine. Syndy, dat zelfstandig zal blijven opereren, is met name actief op het gebied van fast moving consumer goods. 'Door het platform van Syndy te koppelen met Icecats contentnetwerk, krijgen fabrikanten nog meer mogelijkheden om productinformatie te delen met al hun retailers', aldus Icecat-ceo Martijn Hoogeveen.

Portfolio

Syndy werkt onder meer met Coop, Nestlé, Dyson en Grolsch; daarnaast heeft het bedrijf onder meer klanten als Philips, AkzoNobel en bol.com gemeen met Icecat, dat wereldwijd productinformatie uitgeeft voor onder meer Amazon en eBay. Een jaar geleden betrad Icecat de beursvloer; ter voorbereiding daarvan deed het bedrijf ook al een overname, destijds van webshop-integrator Iceshop.

'Het bundelen van onze krachten gaat nieuwe kansen creëren voor bedrijven die hun e‐commerce-activiteiten willen verbeteren', zegt Pieter van Herpen, oprichter van Syndy. Samen met cto Rogier Pennink blijft hij aan als bestuurder en aandeelhouder.