Twinkle | Digital Commerce

Onvermeld.nl niet meer in de lucht

2018-10-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Onvermeld.nl, dat zich vorig jaar april presenteerde als oplossing voor online kopers die liever 'anoniem' shopten, lijkt zijn activiteiten gestaakt te hebben. De website is al maanden uit de lucht.

Ook e-mails aan het platform worden niet langer bezorgd. Onvermeld.nl beloofde shoppers een anonieme customer journey door tegen betaling bestellingen te plaatsen en door te sturen. Op die manier hoeven klanten hun gegevens niet achter te laten bij bedrijven. Onvermeld.nl rekende minimaal 5,95 euro 'anonimiteitskosten' voor bestellingen tot 110 euro; bij duurdere orders liep dat tarief op. Twee weken na het plaatsen van de bestelling zouden klantgegevens automatisch uit het bestand van het bedrijfje verwijderd worden.

'Uit de twee grootste onderzoeken van de afgelopen twee jaar blijkt dat ruim 8 op de 10 Nederlanders zijn of haar privacy belangrijk vindt', ging Onvermeld.nl in 2017 ambitieus van start. 'Via dit platform kan men online producten kopen en anoniem blijven voor webshops en bedrijven die verbonden zijn aan die webshops.'

Plannen

Oprichter Maarten Geerlings vertelde kort na de lancering bij Twinkle over plannen voor een nieuwe look-and-feel voor de website. 'Het speelse karakter van de site kwam niet goed over; veel bezoekers missen daardoor het vertrouwen’, zei Geerlings. Onvermeld.nl wilde door middel van samenwerkingen met webwinkels de mogelijkheid bieden anoniem te kopen.