Twinkle | Digital Commerce

Amazon test weekabonnement Prime in Groot-Brittannië

2018-08-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon brengt zijn Prime-abonnement in Groot-Brittannië aan de man met een nieuw, tijdelijk weekabonnement. Voor 99 pence, omgerekend 1,11 euro, kunnen de Britten Prime voor een week uitproberen.

Tamebay meldt dat klanten in het Verenigd Koninkrijk de actie in de checkout bij Amazon te zien krijgen. Het prijsgebaseerde 'charmeoffensief' voor Prime kruist recente negatieve uitlatingen van de Britse politiek en reclamecodecommissie over Amazon.

Prijsverhogingen

Sinds twee jaar biedt de e-tailer in de Verenigde Staten zijn bezorgabonnement niet alleen op jaarbasis, maar ook op maandbasis aan. Het is de eerste keer dat de e-tailreus Prime ook voor de duur van een week aanbiedt. Wereldwijd is het aantal Prime-leden inmiddels de 100 miljoen gepasseerd. Amazon schroeft de prijs van het abonnement geleidelijk op; zo volgde na het eerste kwartaal van dit jaar in de Verenigde Staten een stevige verhoging van zowel jaar- als maandtarieven.

Nederlanders kunnen sinds november vorig jaar lid worden van Prime en betalen daarvoor tot eind september het introductietarief van 3,99 euro per maand; daarna kost het abonnement 5,99 euro per maand.