Twinkle | Digital Commerce

Transformatie moet BCC winst opleveren

2018-08-15
1000562
  • 1:27

De omzet van elektronicaketen BCC is in het afgelopen halfjaar teruggelopen. Maar er gloort licht aan de horizon, zo verzekert moederbedrijf Fnac Darty.

De recent aangekondigde exclusieve samenwerking met wehkamp moet BCC namelijk in de zwarte cijfers duwen, hoopt de retailgroep. Fnac Darty noemt geen exacte omzetcijfers van BCC, maar voegt die samen met de Belgische collega-keten Vanden Borre onder Benelux. Onder die noemer boekte de groep in de eerste zes maanden van dit jaar een lichte groei van 1,2 procent. BCC, ook bij onze zuiderburen actief, deed het in Nederland wat minder goed. Vooral door de sluiting van zes vestigingen.

Transformatie

De aangepaste cijfers (like-for-like) van BCC zagen er de afgelopen periode wat rooskleuriger uit, vooral door ‘de excellente groei van zijn e-commerce website’. De elektronicawinkel zit midden in een digitale transformatie. Als gevolg daarvan sloot de keten dit jaar dus al zes winkels en is er de samenwerking met wehkamp. Daarbij gaat BCC gebruikmaken van het fulfilmentproces van wehkamp. Andersom biedt de laatste het complete assortiment van de elektronicaketen aan. Fnac Darty meldt tevreden te zijn over die transformatie. ‘Dankzij de samenwerking met wehkamp verwachten we met BCC in de komende kwartalen break-even te draaien.’ Het operationele inkomen van de Benelux-tak kwam in het afgelopen halfjaar uit op 4,2 miljoen in het rood. Een flinke vermindering ten opzichte van dezelfde periode in 2017, toen de min op 0,9 miljoen uitkwam.

European Retail Alliance

Eerder dit jaar ondertekenden Fnac Darty en Media Markt Saturn nog een intentieverklaring om een overkoepelende retail alliantie op te richten. Die samenwerking heeft vooral betrekking op het gebied van inkoop voor de Europese retailmarkt, waarmee de partijen een sterkere positie willen verwerven ten opzichte van Amazon en Alibaba, die op het punt staan de Europese markt te bestormen.