Twinkle | Digital Commerce

Amazon breidt Prime uit naar de shops van derden

2022-04-21
1000562
  • 1:33

Amazon heeft aangekondigd dat consumenten binnenkort gebruik kunnen maken van de voordelen van het Prime-lidmaatschap als zij rechtstreeks bestellen op de shops van derden. Vooralsnog is dit alleen in Amerika beschikbaar.

Volgens het bedrijf kunnen klanten hiermee buiten de shop van Amazon gebruikmaken van de voordelen van het lidmaatschap, zoals snelle, gratis levering en gratis retouren. Het gaat vooralsnog specifiek om shops die verkopen op Amazon en ook nog aangesloten zijn bij Fulfilment by Amazon (FBA), maar volgens het bedrijf wordt dit later uitgebreid, onder andere naar shops die momenteel niet op Amazon verkopen of FBA niet gebruiken.

Voor consumenten betekent dit dat zij bij meer producten gebruik kunnen maken van de voordelen van hun Prime-lidmaatschap. Niet alle producten op de webshops van de verkopers zullen in aanmerking komen voor ‘Buy with Prime’. Deze zijn voorzien van het Prime-logo en de bijbehorende leverbelofte. ‘Dit is een spannende volgende stap in onze missie om verkopers van elke omvang te helpen hun bedrijf te laten groeien, zowel op Amazon als daarbuiten’, stelt Peter Larson, bij Amazon verantwoordelijk voor Buy with Prime. ‘Met Buy with Prime stellen we verkopers in staat om klantrelaties en merkloyaliteit op te bouwen, terwijl ze conversiestimulerende voordelen bieden, zoals snelle, gratis verzending.’

Voor Amazon is de uitbreiding ook een kans om meer Prime-leden te werven, omdat het op deze manier voor consumenten aantrekkelijker wordt om lid te worden. Volgens Amerikaanse media is de stap daarnaast een manier voor Amazon om te concurreren met FedEx en UPS, omdat het op deze manier de bezorging van derden meer op zich kan nemen. Het is wel de vraag hoe de uitrol naar merchants die niet op Amazon verkopen en vooral diegene die geen gebruikmaken van FBA eruit gaat zien.