Twinkle | Digital Commerce

Bol.com verdubbelt fulfilmentcenter Waalwijk

2018-07-16
1000562
  • 1:44

Bol.com begint vanaf komend jaar met de uitbreiding van zijn fulfilmentcenter in Waalwijk. In 2021 moet de uitbreiding van het centrum gereed zijn, en de grondoppervlakte verdubbeld: van 50.000 naar 100.000 vierkante meter.

Met de uitbreiding kan de Twinkle100-aanvoerder het assortiment in de toekomst verbreden, levering versnellen en maximale service bieden. Ook voor de werkgelegenheid is er sprake van een positieve impuls. De expansie levert zo'n honderd extra banen op, zowel in het fulfilment center als op het hoofdkantoor van bol.com in Utrecht.

Amper een jaar na de oplevering van het center in Waalwijk maakt de e-tailer nu dus de groeiplannen bekend. 'Deze uitbreiding stelt ons in staat om ook bij toenemende volumes een goede service te blijven verlenen voor onze klanten en voor onze partners die verkopen via bol.com', aldus directeur Huub Vermeulen.

Optie

Bij de opening van het dc in september vorig jaar hield bol.com al rekening met een eventuele uitbreiding, getuige een optie op 83.000 vierkante meter grond extra. In gesprek met Twinkle verklaarde Vermeulen destijds. 'We groeien zo hard, de komende jaren is zelfs het nieuwe pand misschien te klein voor onze diensverlening, daarom opteren we op uitbreiding.' De vloeroppervlakte in het huidige pand bedraagt 130.000 vierkante meter. Hoeveel dat is na de uitbreiding is nog niet bekend. 'Wat ik wel kan zeggen is dat de uitbreiding in ieder geval meerdere verdiepingen gaat hebben', verklaart een woordvoerder aan Twinkle.

'Niet vooruitkijken'

Of het pand in Waalwijk in de toekomst nog verder uitgebreid kan worden, laat een woordvoerder van bol.com in het midden. 'We kunnen nooit vooruitkijken in de toekomst, zeker binnen e-commerce, een branche die zich snel ontwikkelt. Vooralsnog zijn we vooral blij met de stap van deze uitbreiding, waarmee we weer verder kunnen groeien en innoveren in de toekomst.'

Vandaag Bezorgd

De uitbreiding van pand zorgt ervoor dat bol.com pakketjes nog sneller kan versturen. Vorige week nog maakte het bedrijf bekend dat de cut-off tijd van zijn Vandaag Bezorgd-service is opgerekt van 12:00 uur naar 14:00 uur. Dat doet het middels logistiek partner Red je Pakketje. De Vandaag Bezorgd-service geldt voor de 350.000 meest bestelde artikelen bij bol.com.