Twinkle | Digital Commerce

Bol.com neemt optie op 8,3 hectare extra magazijngrond

2017-05-28
29871680
  • [nieuws]
  • 1:35

Bol.com heeft een optie genomen op 83.000 vierkante meter extra grond voor zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk. De pure player heeft al 50.000 vierkante meter gereserveerd voor een eventuele uitbreiding in de toekomst.

Dat bevestigt bol.com aan Twinkle, naar aanleiding van berichtgeving in het Brabants Dagblad.

Toen bol.com zijn nieuwe distributiecentrum in de Brabantse gemeente in de zomer van 2015 presenteerde, betrof het magazijnplan een grondoppervlak van 50.000 vierkante meter (voor een dc met 130.000 vierkante meter vloeroppervlak), plus 50.000 vierkante meter grond bestemd als parkeerterrein.

Grond achter de hand
De grond van dit parkeerterrein kan eventueel ook ingezet worden voor een directe uitbreiding van het distributiecentrum in aanbouw, meldde bol.com. Nu blijkt dat de lijstaanvoerder van de Twinkle100 meer grond achter de hand wil hebben, met een optie op nog eens 83.000 vierkante meter.

Nu nog voldoende ruimte
‘Voor de komende jaren verwachten we dat het nieuwe fulfilment center voldoende ruimte biedt voor onze logistieke activiteiten’, aldus woordvoerster Marjolein Verkerk. ‘Maar gezien de enorme groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en die zich naar verwachting in de komende jaren zal doorzetten, is het voor ons van belang om uit te kunnen breiden. De gemeente Waalwijk stelt momenteel alles in werking om aan deze wens voor de toekomst te kunnen voldoen. Op dit moment is er verder nog niets concreets over timing, grootte en bouw. Zodra de plannen definitief worden, zullen we hier samen met de gemeente Waalwijk over communiceren.’

Korting op grondprijs
Een jaar geleden, vlak voor het slaan van de eerste paal, meldde het Brabants Dagblad dat bol.com zijn grond tegen een lagere prijs kan inkopen dan andere bedrijven. De retailer betaalde 10,6 miljoen euro voor 10 hectare grond, omgerekend 106 euro per vierkante meter. De gemeente vroeg destijds doorgaans 140 euro per vierkante meter. De reden: werkgelegenheid in combinatie met een ‘gigantische lap grond’.