Twinkle | Digital Commerce

Bol.com start recommerce-dienst voor partners

2023-09-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Bol.com gaat de 52.000 verkooppartners helpen met het opnieuw verkopen van geretourneerde producten. Dat doet het bedrijf middels een samenwerking met Troostwijk Auctions.

Die laatste helpt verkopers van het platform om retourgestuurde producten in bulk te verkopen via zijn eigen veilingplatform. Daarvoor werkt het bedrijf samen met logistieke partner Blue Banana Logistics. Alfred Blom van Troostwijk Auctions zegt daarover tegen Emerce. ‘De verkooppartner krijgt, als hij items retour van de consument krijgt, de keuze om het wel of niet naar Blue Banana Logistics te laten sturen. De reden om dat wel te doen, is dat wij hen snel alsnog aan een koper kunnen helpen.’

Voor bol.com is de samenwerking een manier om partners te helpen met het verlengen van de levensduur van producten, en onderdeel van een breder palet aan diensten. Zo helpt het platform verkopers ook met hun retouren middels verschillende samenwerkingen.

De detailhandelswaarde van retourgestuurde producten op bol.com ligt volgens Troostwijk jaarlijks rond de 90 miljoen euro.

Troostwijk Auctions is onderdeel van TBAuctions.