Twinkle | Digital Commerce

Bol.com komt met gendertransitieverlof

2023-07-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Medewerkers van bol.com die in gendertransitie zijn of de wens hebben om in transitie te gaan, krijgen de mogelijkheid om 33 weken met betaald verlof te gaan. Ook collega’s en managers krijgen volgens het nieuwe beleid praktische tips zodat ze de juiste ondersteuning kunnen bieden.

De term transgender staat voor mensen waarvan de genderidentiteit niet overeenkomt met hun biologische geslacht. In Nederland heeft één op de twintig mensen het gevoel dat hun geslacht niet bij hun identiteit past. De daaruit volgende transitie kan op veel manieren geuit worden, waarbij sommigen ervoor kiezen om lichamelijk te veranderen. Bol.com geeft medewerkers de ruimte om deze transitie zo goed mogelijk te laten verlopen.

In een persbericht geeft het platform aan dat het zich meer in wil zetten voor een diverse en inclusieve maatschappij. ‘Naast het transitieverlof maakt bol.com bijvoorbeeld gebruik van recruitmentbureaus die gespecialiseerd zijn in bi-cultureel talent, wordt er in de gaten gehouden dat er geen gender-pay gap kan ontstaan en is er oog voor neurodiversiteit,’ aldus bol.com. Daarnaast biedt het platform aan medewerkers de mogelijkheid om een feestdag in te ruilen voor een andere, zoals Kerstmis voor Eid-al-fitr.