Twinkle | Digital Commerce

Takeaway neemt Zwitserse tak Delivery Hero over

2018-06-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:14

Takeaway.com heeft Foodarena, de Zwitserse afdeling van Delivery Hero, overgekocht. Beide maaltijdbezorgers willen via die weg hun totale marktaandeel verstevigen.

'We hebben goede tractie gezien op de Zwitserse markt, waarvan we geloven dat deze momenteel nog wordt onderschat', aldus Joerg Gerbig, coo van Takeaway.com. 'De overname van de Foodarena-activiteiten zal onze marktpositie in Zwitserland versterken en is in lijn met onze groeistrategie om onze marktleiderspositie op het continent verder uit te breiden.'

Positie verstevigen

Delivery Hero, dat in Nederland opereert onder de naam foodora, genereert met de verkoop een niet nader gespecificeerd geldbedrag. Dat stelt het bedrijf naar eigen zeggen in staat de positie te verstevigen in markten die betere groeimogelijkheden hebben.

Het van oorsprong Duitse bedrijf bezit desalniettemin al een flink imperium, bestaande uit meer dan veertig Europese landen, het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Amerika en de regio Azië/Pacific. Een van de belangrijkste markten is Delivery Hero's thuismarkt Duitsland: daar is het verwikkeld met een fikse concurrentiestrijd met Takeaway.com, die tot dusver in het voordeel van die laatste lijkt uit te monden.

Consolidatie

Delivery Hero is met een omzet van 544 miljoen euro echter verreweg de grootste maaltijdbezorger van Europa; Takeaway.com boekte vorig jaar 166 miljoen euro. Takeaway's ceo Jitse Groen liet zich begin dit jaar ontvallen open te staan voor een fusie met zijn grotere concurrent: 'In elk groot land kan er maar één aanbieder zijn.'