Twinkle | Digital Commerce

Concurrentie Thuisbezorgd vanuit buitenlandse hoek

2018-06-25
1000562
  • 1:16

Waar maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl in Nederland haast het rijk alleen heeft, komt daar binnenkort mogelijk verandering in. Verschillende buitenlandse partijen zijn van plan om de Nederlandse markt te bestormen.

Dat melden verschillende marktpartijen aan het FD. Buitenlandse partijen als Foodora, UberEats en Deliveroo zouden van plan zijn om platforms op te richten waarop ze bestellingen aannemen voor restaurants met eigen bezorgers. Tot nu toe deden die partijen dat nog met een eigen groep koeriers, maar dat levert te weinig op, stellen de partijen.

Die zet zou geduchte concurrentie betekenen voor Thuisbezorgd.nl, dat in eigen land tot nu toe weinig te maken heeft met dergelijke partijen. Foodora, Deliveroo en UberEats willen hun technologie en marketinggeld inzetten en het daarmee Thuisbezorgd zo moeilijk mogelijk proberen te maken.

Commissie

Door de commissieverhoging die Takeaway eind vorig jaar invoerde, ontstonden veel lokale initiatieven van bezorgde restauranthouders en ondernemers, zoals Thuiseten.nl en Eten.com. Zij lopen veel inkomsten mis door de prijsverhoging. Een anonieme bron meldt aan het FD dat deze partijen echter geen vuist kunnen maken tegen Thuisbezorgd, omdat ze het geld niet hebben om genoeg bekendheid te krijgen. De buitenlandse partijen hebben die middelen wel tot hun beschikking.

Consolidatie noodzakelijk

Eerder deze maand gaf ceo Jitse Groen in een interview met Bloomberg aan dat het voor Takeaway 'essentieel' is om de grootste te zijn in de markten waarin het actief is. 'Een aantal bedrijven zal tevoorschijn komen, en de waardering van die bedrijven zal uiteindelijk gebaseerd zijn op winst.'

Lees ook: 'Takeaway: Consolidatie is onvermijdelijk' (Twinkle 08-06-2018)