Twinkle | Digital Commerce

Bijna helft meer orders voor Delivery Hero in 2017

2018-02-08
1000563
  • [nieuws]
  • 1:17

Delivery Hero overtreft de eigen omzetverwachtingen over 2017 met een groei van zestig procent naar 544 miljoen euro. De Thuisbezorgd.nl-concurrent bezorgde het afgelopen jaar in totaal bijna driehonderd miljoen orders.

Daarmee boekt Delivery Hero 48 procent groei in het aantal bestellingen. Ook per order werd dit jaar meer besteed: opgeteld nam de bruto handelswaarde van de leveringen toe met 46 procent naar 3,82 miljard euro. In Europa noteert Delivery Hero significant minder groei van orders (+28 procent) en omzet (+36 procent) dan in andere markten. Het betreft voorlopige cijfers; het definitieve jaarrapport verschijnt op 26 april.

Overnames en beursgang

Delivery Hero betrad het afgelopen jaar de beurs en nam onder meer het Griekse Deliveras, het Zuid-Amerikaanse Rappi en de kleinere Duitse branchegenoot Foodpanda over. De Duitse maaltijdbezorger is inmiddels actief in meer dan veertig Europese landen, het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Zuid-Amerika en de regio Azië/Pacific.

Concurrentie met Takeaway.com

Het totale orderaantal van Takeaway.com, nu actief in negen landen, groeide het afgelopen jaar met 38 procent. Met name in Duitsland voeren Takeaway.com en Delivery Hero een felle strijd om het marktleiderschap, waarbij Takeaway.com tot nu toe aan kop lijkt te liggen. Duitse representant Lieferando verordonneerde Delivery Hero zelfs via de rechter de claim op het Duitse marktleiderschap terug te trekken. Ceo Jitse Groen liet onlangs vallen een bundeling van de krachten niet uit te sluiten. Delivery Hero rept daar niet over, maar