Twinkle | Digital Commerce

Takeaway.com aan kop in strijd Duitse eter

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:24

Takeaway.com publiceert vandaag zijn meest recente cijfers als voorschot op het kwartaalrapport in maart. De online maaltijdbezorger presenteert daarmee een verstevigde positie als marktleider in diverse Europese landen.

De resultaten van het eerste kwartaal waarin Takeaway.com zich op de beurs bevond, zijn optimistisch. Takeaway.com 14,9 miljoen orders in het vierde kwartaal van 2016, een groei van 54 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van 2015. Daarvan ziet het bedrijf een groei van 38 procent in Nederland. Takeaway.com noteert een ordertoename van 46 procent in 2016 ten opzichte van 2015. In maart presenteert de firma zijn financiële jaarrapport.

Duitse marktleider
In het licht van de overnamestrijd die woedt tussen grote spelers Just Eat, Delivery Hero en Takeaway.com, is het behouden van marktleiderschap van belang. Beleggers kijken naar de Duitse markt, waar de laatste tijd dan ook flink overgenomen wordt. Takeaway.com komt als winnaar uit de bus en benadrukt dat graag: ‘Management believes that Takeaway.com’s market share in Germany in terms of orders today is approximately as large as that of the number two and number three websites combined, with Takeaway.com growing at a much faster pace than competition.’ Door de cijfers die Takeaway.com vandaag presenteerde, steeg de aandelenkoers 12 procent.

Uitbreiding
Naast dominantie op de Duitse markt en in de Benelux, boort Takeaway ook Polen en Oostenrijk aan; daar is de maaltijdbezorger respectievelijk twee en drie keer zo groot als zijn concurrenten bij elkaar. Het aantal orders in de sector ‘overig’, dat wordt opgestuwd door groei in Polen en Oostenrijk, is met ruim 3,5 miljoen orders in het afgelopen kwartaal bijna verdubbeld ten opzichte van datzelfde kwartaal in 2015.