Twinkle | Digital Commerce

Walmart groeit online weer harder

2018-05-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

In het vorige kwartaal groeide de online omzet bij Walmart nog met minder dan een kwart: 23 procent. Het afgelopen kwartaal is de stijging weer ingezet. De Amerikaanse super zag zijn online omzet groeien met 33 procent.

Dat is nog altijd minder dan in de voorgaande kwartalen, waar het bedrijf zijn online omzet steeds met meer dan 50 procent zag stijgen en zelfs stijgingen van 60 procent (Q1) en 63 procent (Q2) mocht delen.

De totale omzet van het bedrijf bedroeg 122,7 miljard dollar, dat is ruim 5 miljard meer in datzelfde kwartaal een jaar eerder. 'We hebben een solide kwartaal gehad. We zijn aan veranderen, zowel op het gebied van snelheid als digitaal, en daarnaast zetten we in op de toekomst. Onze sterke balans zorgt ervoor dat we die veranderingen ook kunnen doorvoeren', verklaart ceo Doug McMillon.

Overnameslag

Samen met Amazon is Walmart verwikkeld in een strijd om het Amerikaanse digitale boodschappenmandje. Zo werkt het samen met boodschappenbezorgers Postmate en DoorDash en stak het onlangs zijn webshop nog in het nieuw. Ook buiten zijn thuismarkt is de retailer flink aan het investeren. Zo maakte Walmart vorige week de overname van de Indiase e-tailer Flipkart bekend. voor 16 miljard dollar.