Twinkle | Digital Commerce

PayPal neemt iZettle over

2018-05-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

iZettle, een start-up in mobiele kassasoftware, wordt overgenomen door PayPal. PayPal betaalt ongeveer 2,2 miljard dollar voor het Zweedse bedrijf.

Met de deal, die waarschijnlijk in het derde kwartaal van kracht gaat, wil PayPal een sterkere marktpositite creëren in de concurrentiestrijd met bedrijven als Square en Stripe. PayPal is daarom op zoek naar bedrijven buiten de Verenigde Staten, waaronder nu dus iZettle.

'Kleine bedrijven zijn de motor in de wereldwijde economie en we blijven bezig om ons platform uit te breiden om hen te helpen in de concurrentiestrijd en online te winnen', aldus PayPal ceo Dan Schulman in een reactie.

Kassasysteem

Voor iZettle betekent de deal een kans om hun activiteiten in online betaling op te schalen. Het Zweedse bedrijf is gespecialiseerd in kassasysteem-applcaties en kaartlezers. Vorige maand nog presenteerde het bedrijf een eigen e-commere platform: iZettle E-commerce. Het platform moet er volgens iZettle voor zorgen dat bedrijven eenvoudig met online verkopen kunnen beginnen. De software is nu nog beschikbaar in Zweden en Groot-Brittanië.