Twinkle | Digital Commerce

Otto Group stevent af op omzetdoelstelling

2018-05-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:28

De Otto Group wil in 2022 de omzetgrens van 17 miljard euro behalen. De About You-moeder is daarin op de goede weg, in de recente jaarcijfers presenteert de Duitse gigant een omzet van 13,6 miljard euro.

Vorig jaar tikte de Otto Group nog de 12,5 miljard omzet aan, een groei van ruim 8 procent. Het online aandeel valt iets hoger uit dan aanvankelijk werd gedacht. Verwachtte het bedrijf eerder dit jaar nog 7,76 miljard euro online omzet te behalen, in zijn jaarrapport maakt het bedrijf melding van 7,88 miljard euro

Onderaan de streep zag de Otto Group de winst toenemen tot 750 miljoen euro. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar, toen dat nog 730 miljoen euro was. De retailer noemde de winst destijds 'de hoogste in jaren'.

'We kijken terug op een succesvol financieel jaar. In de afgelopen twaal maanden hebben we veel progressie geboekt in het terugbrengen van de groep naar een sterke en duurzame strategie. In de sterke online retail sector, hebben we een groei van meer dan 10 procent geboekt. Samen met de groei van onze complete omzet hebben we onze doelstelling aanzienlijk overtroffen', verklaart Alexander Birken, bestuursvoorzitter van de Otto Group.

About You

Eén van de grootste groeiers binnen de Otto Group stal is About You, de pure player, die vorig jaar zijn intrede deed in de Nederlandse markt, zag zijn omzet met ruim het dubbele (110 procent) toenemen naar 283 miljoen euro. Daarmee gaat het aanzienlijk beter met About You dan de Otto Group had voorzien. De retailer had een omzetgroei van 50 procent als doelstelling vastgesteld. Vorig jaar gaf de Otto Group al aan dat About You die doelstelling waarschijnlijk zou overtreffen.

Lees ook: 'About You in Nederland: 5 vragen aan Tarek Muller' (Twinkle 09-10-2017)