Twinkle | Digital Commerce

Omzet About You ruim verdubbeld

2018-04-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

De omzet van About You groeide vorig jaar 110 procent naar 283 miljoen euro. Nog altijd slechts een fractie van de omzet van 4,5 miljard euro van beoogde concurrent Zalando. Dat meldt moederbedrijf Otto Group.

De groei overtreft de verwachting van de Otto Group, die als doel had gesteld 50 procent omzetgroei te boeken. Vorig jaar gaf het bedrijf al aan dat About You die doelstelling waarschijnlijk zou overtreffen.

About You, dat sinds vorig jaar ook in Nederland actief is, wil in 2020 tot de grootste drie Europese online modespelers behoren. 'Bij Amazon koop je mode, bij Zalando vind je het, bij About You ontdek je het', zei de Pure Player vorig jaar op ShoppingTime.

Otto

Naast de cijfers van About You, maakt de Otto Group ook de cijfers van grotere broer Otto bekend. De omzet van het bedrijf steeg vorig jaar met 8.5 procent naar bijna drie miljard euro. Het aantal actieve bezoekers steeg met 8 procent naar 6,6 miljoen. De online omzet van de Otto Group steeg met 10.9 procent naar 7,8 miljard euro.

Meest gedownloade applicatie

Recent nog bleek uit cijfers van de Ecommerce Foundation dat de applicatie van About You in 2017 de meest gedownloade e-commerce app is in Nederland. 

Nederland

Sinds juni vorig jaar is About You actief in Nederland. Het platform werd in 2014 ontwikkeld als een open commerce platform waarop gespecialiseerde merken hun waar konden verkopen. Ons land was de eerste niet-Duitstalige markt waar About You gelanceerd werd.