Twinkle | Digital Commerce

Etrias neemt webshop failliete Schoenenfabriek over

2017-05-28
23651330
  • [nieuws]
  • 1:04

Etrias ontfermt zich over de webwinkel van De Schoenenfabriek, die eind maart failliet verklaard werd. Voor de winkels van de keten is geen nieuwe eigenaar gevonden. Etrias werkt aan een 'geheel nieuwe site en aanbod' voor de webshop, die binnenkort weer opengaat.

Dat meldt eigenaar Berend Ziengs. Sinds kort is de webshop gesloten: 'Wegens omstandigheden kunt u tijdelijk niet bij ons bestellen', verklaart het bedrijf op zijn voorpagina. Momenteel worden voorraden en inventaris geveild, aldus Ziengs.

Fatale groei
Zijn Schoenenfabriek opende in 2013 in Groningen; na de opening van een webshop en vestigingen in Assen, Leeuwarden en Zwolle wijt de ondernemer de ondergang van de keten aan te snelle groei. Ziengs richtte zijn winkelconcept op beleving: de industriële setting leverden de retailer in 2015 een Best Customer Experience Award op.

Groeiend portfolio
De Schoenenfabriek is Etrias Lifestyle Stores' nieuwste toevoeging aan zijn groeiende portfolio. In 2014 nam het bedrijf 'multishop voor jonge gezinnen' Qoony over en trok het binnen een jaar uit de rode cijfers. Naast de aankoop van Onlybrands en webwinkel Kinderhelmen.com nam Etrias afgelopen jaar ook het tot tweemaal toe failliete Tennisplanet onder zijn hoede.