Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert aparte app store voor verkopers

2018-05-22
1000562
  • 1:06

Amazon introduceert de Marketplace Appstore, speciaal ontworpen voor verkopers op het platform. De nieuwe app-omgeving bevat allerlei handvatten die het handelen via de e-tailreus gemakkelijker maken.

In de Marketplace Appstore biedt Amazon sinds vandaag tools op het gebied van beprijzing, voorraad en marketing, meldt CNET. De apps zijn ontwikkeld door Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) en door geselecteerde ontwikkelaars. Amazon MWS is een geïntegreerde webservice-API waarmee verkopers gegevens over hun voorraad, bestellingen en logistiek kunnen delen met Amazon, om zo meer handelingen te automatiseren.

Het is de eerste keer dat Amazon zijn verkopers apps biedt die door externe partijen gebouwd zijn.

Twee miljoen verkopers

De nieuwe app store is te bereiken voor handelaars in de Verenigde Staten via Amazons digitale omgeving Seller Central. Inmiddels zijn wereldwijd rond de twee miljoen verkopers aangesloten bij Amazons marktplaatsen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit kleine tot middelgrote bedrijven.

Toepassingen ontdekken

'Veel ontwikkelaars hebben geïnnoveerd en applicaties gemaakt die onze tools aanvullen en integreren met onze services', aldus de e-commerce reus. 'We hebben de Marketplace Appstore ontwikkeld om verkopers te helpen deze toepassingen gemakkelijker te ontdekken, hun bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen en uiteindelijk een betere ervaring voor onze klanten te creëren.'