Twinkle | Digital Commerce

Lil.nl verkocht aan eigenaar Hotels.nl

2018-10-01
980551
  • [nieuws]
  • 1:07

Kees Eldering, oprichter van Hotels.nl, is de nieuwe eigenaar van Lil.nl. De woonwebshop, die eind april failliet ging, werd klaargestoomd voor een herstart door het Groningse Diek Invest.

De investeerder ontfermde zich een maand na het faillissement over Lil.nl, terwijl zustershop Designwonen.com een nieuwe eigenaar vond in Experieur.com. Diek Invest en ondernemer Sebastian Bakker herstelden deze zomer de relaties van Lil.nl met diverse leveranciers. Vervolgens werd Lil.nl verkocht aan Eldering.

In aanloop naar het faillissement klaagden veel klanten van de interieurshop over leveringsproblemen, waarna Lil.nl in een uitzending van Radar belandde. Dat bleek de druppel voor de in zwaar weer verkerende e-tailer.

Verscherpte focus

In de afgelopen maanden werden 'onderdelen afgestoten die niets met de webwinkel te maken hadden', meldt WebshopOvername, dat de deal faciliteerde. 'Via Onlineveilingmeester.nl werden onder meer de kantoorinrichting en de artikelen uit de showroom geveild. Vervolgens werd er gekozen voor een kleiner assortiment en kwam de focus vooral te liggen op het segment indoor living.'

Nieuwe weg

Welke plannen de eigenaar van Hotels.nl voor de interieurwebshop heeft, is nog niet bekendgemaakt. 'De nieuwe eigenaar beschikt in ieder geval over voldoende ondernemerschap en expertise van het online kanaal', aldus WebshopOvername.