Twinkle | Digital Commerce

NewPharma aangewezen als 'beste Belgische webshop 2018'

2018-05-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Online apotheek NewPharma sleepte bij de uitreiking van de BeCommerce Awards 2018 de overall award in de wacht voor Beste Webshop 'in alle categorieën': een bekroning voor de beste resultaten onder de publieks- en vakprijswinnaars.

NewPharma, dat sinds eind vorig jaar in handen is van de Colruyt Groep, won de onderscheiding ook al in 2015. De apotheek viel maar liefst drie keer in de prijzen: naast de overall prijs schreef de e-tailer dit jaar ook de vakprijs 'Beste Crossborder Webwinkel' en de publieksprijs in de categorie Schoonheid & Gezondheid.

'Farma in de e-commerce drijft innovatie aan en is in de zorgsector van cruciaal belang', aldus Sofie Geeroms, sinds kort managing director van BeCommerce.

Nederlandse winnaars

Onder de prijswinnaars bevinden zich ook Nederlandse bedrijven: zo kwam de Bijenkorf dit jaar als beste uit de bus als 'Beste Mobiele Webwinkel' vanwege de kwaliteit zijn mobiele interface. Het Zeeuwse Omoda werd door het publiek verkozen tot beste webwinkel in de categorie Schoenen. De vakjury kende de Green & Circular Award toe aan ReplaceDirect, verkoper van onderdelen en accessoires voor elektronische apparaten.