Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe eigenaar voor zusje LiL.nl

2018-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Experieur bv gaat meubels verkopen via zijn nieuwverworven domein designwonen.com, dat het gekocht heeft van Diek Invest. De overgenomen woonshop is een zuster van het onlangs failliet verklaarde LiL.nl.

De kersverse eigenaren van designwonen.com - en het daaraan gelieerde Duitse designwohnen.de - hebben inmiddels een nieuwe site laten bouwen, die aanstaande maandag 9 juli live gaat. Ze verwachten een 'flinke ordergroei', mede dankzij het aantal klanten dat verbonden is aan Designwonen.com. Op dit moment lopen er ook gesprekken met de oorspronkelijke leveranciers van de overgenomen meubelshop. 

Van meubels tot beddengoed

Experieur bv wordt bestuurd door Matthijs Wessels, voormalig eigenaar van de dealsite Groupactie.nl, en Roger van Praag Sigaar, grossier van bedtextiel. Het was de bedoeling dat Experieur bv, dat kantoor houdt in Nieuw-Vennep, onder zijn bedrijfsnaam meubels online zou gaan verkopen; dat gebeurt echter nu via Designwonen.com. Naast de meubelverkoop runt het bedrijf eveneens beddengoedshop Trendybed.nl.

LiL.nl in de etalage

Ondertussen verkoopt Diek Invest nog altijd uit de voorraad van LiL.nl; de investeerder kocht onlangs de in april failliet gegane webshop om er een doorstart mee te maken. Op dit moment wordt nog gezocht naar ondernemers die de nummer 160 van de Twinkle100 zouden willen exploiteren.