Twinkle | Digital Commerce

Doorgestart Lil.nl zoekt nieuwe eigenaar

2018-06-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Het in april failliet verklaarde Lil.nl heeft de weg naar boven weer gevonden. De e-tailer is op zoek naar investeerders die het bedrijf weer op de kaart willen zetten.

De doorgestarte woonwebwinkel zal in een afgeslankte vorm gaan opereren. De focus van de shop wordt verlegd naar 'indoor living'. De nieuwe richting van Lil.nl wordt in augustus waarschijnlijk merkbaar.

Lil.nl ging in april failliet door het wegvallen van een beoogd investeerder en het annuleren van orders door bezorgde klanten. Dat laatste gebeurde naar aanleiding van een uitzending van radar op 9 april, waarop de omzet van de shop halveerde, verklaarde Lil.nl. 'Daarnaast zegden verschillende leveranciers het vertrouwen op door niet meer - op rekening - te leveren en ook de payment provider besloot eenzijdig om grotere bedragen langer vast te houden.'

Contact herstellen

Naar nu blijkt werd het bedrijf een maand later overgenomen door firma Diek Invest die een doorstarttraject begon. Lil.nl heeft inmiddels het contact met belangrijke leveranciers weer opgepakt waardoor er voldoende voorraad is om te groeien. De webshop van het bedrijf is ook weer open. Samen met WebshopOvername.nl is Lil.nl op zoek naar nieuwe investeerders en ondernemers die wel wat zien in de woonshop.