Twinkle | Digital Commerce

Flipkart-flipperkast houdt aan: 'Amazon doet formeel bod'

2018-05-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Wie maakt een deal met de Indiase e-tailer Flipkart? Het is een vraag die al langer speelt in de internationale e-commerce. Walmart zou een bod voorbereiden op het bedrijf. Maar volgens Reuters is het Amazon dat als eerste een formeel bod heeft uitgebracht.

Het persbureau meldt dat Amazon een aandeel van 60 procent wil bemachtigen van Flipkart. Concrete bedragen worden niet genoemd. Maar Amazon zou wel een zogeheten 'break-up fee' van twee miljard dollar hebben geboden.

Volgens CNBC zou het bod van dezelfde proporties zijn als het bedrag dat Amazon's concurrent Walmart heeft uitgebracht. Bloomberg meldde eerder dat Walmart een bod van twaalf miljard dollar zou hebben gedaan op Flipkart. Eind juni zou die deal rond moeten komen. Zowel Walmart als Amazon reageren niet op de geruchten.

Gesteggel

Amazon en Walmart zijn al langer bezig elkaar het gras onder de voeten weg te maaien. Voornamelijk op het gebied van online boodschappen. Amazon kocht vorig jaar Whole Foods in de grootste deal ooit. Sindsdien verkocht Amazon vorig jaar 59 procent meer online boodschappen dan een jaar eerder en behaalde het een marktaandeel van 18 procent op de Amerikaanse online boodschappenmarkt. Dat is twee keer meer dan Walmart.