Twinkle | Digital Commerce

Amazon overklast Walmart in aandeel online boodschappen

2018-01-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

E-tailgigant Amazon heeft het afgelopen jaar 59 procent meer online boodschappen verkocht dan het jaar ervoor. Daarmee beschikt het bedrijf over 18 procent van de Amerikaanse online boodschappenmarkt.

Volgens One Click Retail, die de analyse deed, heeft de ecommerce-reus twee keer zoveel marktaandelen in de Amerikaanse online grocerymarkt dan zijn grootste concurrent Walmart. Amazon verkocht in 2017 1,6 miljard euro aan online boodschappen in de Verenigde Staten.

Aandeel Europa

Ook in Europa groeide Amazon's aandeel. In Engeland verkocht het bedrijf 56 procent meer online boodschappen en in Duitsland 54 procent. Dat resulteerde in een omzet van respectievelijk 172 miljoen euro in Engeland en 200 miljoen euro bij onze oosterburen.

Amazon Go

Naast online richt Amazon zich ook op fysieke supermarkten. Deze maand nog opende Amazon zijn slimme supermarkt Amazon Go in thuisstad Seattle. Bij Amazon Go betalen consumenten zonder langs een kassa te lopen. Bewegingssensoren registreren de bewegingen van de consumenten en welke producten zij meenemen. Deze producten worden bij het verlaten van de winkel via het Amazon-acocunt verrekend.