Twinkle | Digital Commerce

Ocado werkt samen met Zweeds ICA aan automatisering

2018-05-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Britse online super Ocado heeft een partnerschap gesloten met de Zweedse supermarkt ICA. Ocado gaat in Stockholm een gerobotiseerd distributiecentrum bouwen om de online activiteiten van ICA de stuwen.

Het is de zoveelste samenwerking die Ocado sluit in korte tijd. Eerder sloot het een pact met het Franse Casino, waar het gaat samenwerken met dochter Monoprix. Ook werkt Ocado samen met de Canadese retailer Sobeys.

Fundament

'We leggen een fundament voor een nieuwe e-commerce generatie. Het realiseren van onze digitale ambities is een belangrijke stap voor ICA. We hebben al het meeste efficiente systeem voor fysiek winkelen, en door deze samenwerking kunnen we deze oplossingen ook voor de e-commerce bieden', aldus ceo Per Strömberg van de ICA Group.

ICA heeft ongeveer 1.300 winkels in Zweden en een marktaandeel van 36 procent in de Zweedse boodschappenmarkt. Het nieuwe distributiecentrum moet binnen drie jaar gereed zijn voor gebruik.

Technologie

Ocado is al langer vooruitstrevend op het gebied van technologie. Zo ontwikkelde het bedrijf een detectiesysteem waar het middels Artificial Intelligence frauders opspoort. Het bedrijf verzamelt informatie van recente orders, middels het softwareprogramma TensorFlow voorspelt Ocado real-time de 'waarschijnlijkheid van aanwezige frauders'.