Twinkle | Digital Commerce

Flipkart-ceo waarschuwt: investeerders nog zeker een jaar voorzichtig

2022-11-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Investeerders staan vanwege het onrustige economische klimaat niet meer in de rij om in startups te investeren. De verwachting is dat dat nog wel even zal blijven aanhouden.

Daarvoor waarschuwt Kalyan Krishnamurthy, de ceo van de Indiase e-commercereus Flipkart. Volgens hem zou ‘the funding winter’ nog zeker 12 tot 18 maanden aan kunnen houden. ‘Dit wordt lastig volgend jaar. Ik schat dat veel startende oprichters volgend jaar tussen april en juni op de markt zullen komen, en dat is het moment van de waarheid voor het ecosysteem.’

Dat zei Krishnamurthy afgelopen week tijdens een bijeenkomst van de Indiase krant Economic Times. Volgens TechCrunch, dat schrijft over die bijeenkomst, gaf de ceo te kennen dat startup-oprichters zich moeten voorbereiden op herstructurering, een trend die momenteel overigens al gaande is. ‘In 2021 zagen bedrijven een piek van twee tot zes maal in de waardering met hoge verwachting voor groei en winstgevendheid voor de daaropvolgende jaren. Ik denk dat het al snel duidelijk werd dat die aannames niet uit zijn gekomen.’

Hoewel de bijeenkomst zich vooral richtte op de Indiase markt, gaf Krishnamurthy aan dat zijn verwachting ook van toepassing is op andere grote e-commerce markten.

Flipkart stopte eerder dit jaar zelf overigens al met het aannemen van personeel en het overnemen van andere bedrijven. Vijf jaar geleden werd al flink bezuinigd op personeel, toen werd 30 procent van het personeelsbestand geschrapt.