Twinkle | Digital Commerce

Google nieuwe aandeelhouder Flipkart

2024-05-27
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Het Indiase platform Flipkart heeft in Google een nieuwe, bekende investeerder gevonden. De zoekgigant steekt zo’n 350 miljoen dollar in het bedrijf.

Flipkart kondigde vorig jaar een zo’n 1 miljard dollar op te willen halen. De investering van Google is daar onderdeel van. Eigenaar Walmart leidde de investeringsronde, waaraan ook Microsoft meedeed.

Door de investering wordt Flipkart gewaardeerd op 36 miljard dollar. Het bedrijf zou daarmee goed zijn voor bijna de helft van de Indiase e-commerce markt.

Google krijgt in ruil voor de investering een minderheidsaandeel in Flipkart. Om hoeveel aandelen dat gaat, is niet bekendgemaakt. Met het geld wil Flipkart zijn digitale infrastructuur moderniseren. Google gaat het bedrijf daarnaast helpen op cloud-gebied.

Enkele jaren geleden schreef TechCrunch al over plannen van Google om 10 miljard dollar in India te investeren. ‘We zullen dit doen door middel van een mix van aandeleninvesteringen, partnerschappen en operationele, infrastructuur- en ecosysteeminvesteringen. Dit is een weerspiegeling van ons vertrouwen in de toekomst van India en zijn digitale economie’, aldus ceo Sundar Pichai van Google destijds. Pichai is zelf van Indiase komaf.