Twinkle | Digital Commerce

Alibaba wil distributiecentrum in Luik

2018-05-31
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Alibaba is in gesprek met de Belgische premier Charles Michel over de komst van een groot distributiecentrum in Luik. Het Chinese bedrijf wil daarmee zijn positie op de Europese markt versterken.

Dat schrijven De Tijd en de Waalse krant L'echo. Alibaba's ceo Jack Ma zou gesprekken voeren met de Belgische premier, die inmiddels al in een vergevorderd stadium zouden zijn. Het centrum moet in de buurt komen van de Luikse luchthaven Bierset, die al over goede verbindingen met China beschikt.

Werkgelegenheid

De komst van Alibaba naar Europa moet op korte termijn zorgen voor honderden extra banen opleveren. Op lange termijn zal dit naar verwachting groeien naar meer dan duizend banen. De e-tailer gaf eerder al aan in gesprek te zijn met de Franse premier Macron over de komst van een distributiecentrum naar Frankrijk.

Cainiao

Intussen heeft Cainiao, Alibaba's logistieke tak, Luik als één van zijn vijf wereldwijde hubs gekozen. Cainiao is al actief op de Luikse luchthaven waar het e-commercezendingen verwerkt. Doordat Luik nu is uitgekozen als Europese hub, stijgt het volume en dat betekent een hoger aantal vluchten tussen Luik en Azië.

Lees ook: 'Impact van platforms nog altijd onderschat' (Twinkle 16-05-2018)