Twinkle | Digital Commerce

PostNL bouwt tweede sorteer- en distributiecentrum in België

2023-01-19
1000562
  • 1:03

Bezorgdienst PostNL zet verder in op een uitbreiding van zijn capaciteit in België. Het bedrijf bouwt een tweede ‘hoogtechnologisch’ sorteer- en distributiecentrum, die komt te staan in Evergem.

Het bedrijf is de afgelopen jaren overduidelijk bezig zijn activiteiten bij onze zuiderburen op te schalen. Inmiddels heeft het al zes depots en er staat sinds vorig jaar een modern sorteer- en distributiecentrum in Willebroek. Eerder werd al bekend dat met de bouw van de twee nieuwe dc’s de capaciteit in België verdubbeld wordt naar bijna 500.000 pakketjes per dag. De dc in Willebroek is daarnaast goed voor honderden nieuwe banen. Er is ruimte voor zo’n 120 PostNL-medewerkers en voor zo’n 175 bezorgers van ondernemingen die met PostNL samenwerken.

Het nieuwe dc in Evergem moet eind dit jaar in gebruik worden genomen. Net voor de drukke eindejaarsperiode. Rudy van Rillaer, managing director PostNL in België. ‘Hiermee geven we verder invulling aan onze ambitie om lokaal verder te groeien, niet alleen in capaciteit, maar ook in kwaliteit. We verstevigen zo onze positie in de markt en blijven op die manier de e-commercepartner in de Benelux.’

Voor de bouw van het pand werkt PostNL samen met Weerts Logistics Parks.