Twinkle | Digital Commerce

Coolblue opent dit najaar eerste winkel in Wallonië

2024-04-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Coolblue opent dit najaar een winkel in Shopping Hognoul, een winkelcentrum in Awans, vlak bij Luik. Dit wordt de tiende Belgische winkel van Coolblue en de eerste in Wallonië.

De nieuwe winkel zal een oppervlakte van zo’n 1.000 m² hebben, waar klanten meer dan 1.000 producten kunnen uitproberen. Volgens Arne van Verdegem, manager Groei van Coolblue België, hebben klanten vaak al een idee welk product ze willen, maar willen ze het graag ook ervaren. ‘Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien’, aldus Van Verdegem. ‘Zoek je een koptelefoon, dan wil je even horen hoe die écht klinkt.’ Verder kunnen klanten er terecht voor advies, service na aankoop en het ophalen van online bestellingen.

Franstalige site

Sinds de zomer van 2017 heeft Coolblue een Franstalige site, om de Franstalige klanten uit de groeiende afzetmarkt in België in hun eigen taal aan te spreken. Toen waren er nog maar drie Coolblue winkels in Vlaanderen. Op de vraag of er ook een fysieke winkel in Wallonië zou komen, gaf Coolblue destijds aan dat er voorlopig nog geen plannen voor waren. Nu, zeven jaar later, is het zover.