Twinkle | Digital Commerce

Amazon.nl opent eerste dc in Nederland

2023-08-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon.nl heeft vandaag zijn eerste Nederlandse fulfilment center geopend. Deze staat in Almelo en kan tot 25.000 pakketten per dag verwerken.

Het dc geldt als aanvulling op het sorteercentrum in Rozenburg. In het pand beschikt Amazon over opslagruimte van 2.200 kubieke meter. Op termijn zorgt het magazijn voor werkgelegenheid aan 170 medewerkers.

Volgens Amazon kan het bedrijf met het magazijn het assortiment uitbreiden met meer merken. Zo’n 400 merken worden aan het aanbod toegevoegd. Naar verwachting gaat het om zo’n 12.000 nieuwe producten. Amazon mikt vooral op een uitbreiding aan levensmiddelen, zodat klanten er ook terecht kunnen voor hun dagelijkse boodschappen.

Roeland Donker, country manager bij Amazon Nederland: ‘We zijn uitgegroeid tot een van de toonaangevende online winkels in Nederland. Het magazijn stelt ons in staat om nieuwe gewaardeerde Nederlandse en internationale merken aan ons assortiment toe te voegen en hun producten sneller te leveren.’

Naast het dc in Almelo heeft Amazon een hoofdkantoor in Amsterdam en het eerdergenoemde sorteercentrum in Rozenburg. In Heerlen staat op de Duits-Nederlandse grens ook al een dc, die bedoeld is voor de Duitse markt. In België werd eerder ook al een dc voor die markt geopend.