Twinkle | Digital Commerce

Zalando neemt dc Bleiswijk in gebruik

2021-12-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Zalando heeft vandaag zijn eerste pakket verzonden vanuit het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk. Met een oppervlak van 140,000 vierkante meter, is het de grootste locatie in Zalando’s Europese logistieke netwerk.

Klanten in de Benelux zullen profiteren van een reductie van de gemiddelde bezorgtijd. Het nieuwe distributiecentrum in Bleiswijk stelt Zalando in staat om vaker de volgende dag te kunnen bezorgen en moet uiteindelijk levering op dezelfde dag mogelijk maken voor klanten in de Benelux.

Toekomstige groei

De locatie brengt het totaal aantal fulfillment centra van Zalando op dertien, met vestigingen in zeven Europese landen. Om toekomstige groei mogelijk te maken, blijft Zalando zijn logistieke netwerk in Europa uitbreiden: bouwwerkzaamheden aan nieuwe fulfillment centra in Duitsland, Polen en Frankrijk gaan binnenkort van start of zijn recent gestart.

De logistieke dienstverlener Ingram Micro runt het distributiecentrum in Bleiswijk en verwacht op de middellange termijn 1,500 banen te creëren. De Rotterdamse locatie zal uiteindelijk beschikken over het hoogste niveau van automatisering binnen Zalando’s fulfillment netwerk, zoals goods-to-person shuttle technologie.