Twinkle | Digital Commerce

Walmart breidt bezorgdienst uit naar honderd Amerikaanse steden

2018-03-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Walmart wil dit jaar zijn boodschappenbezorgdienst uitbreiden van zes naar honderd steden. In New York wil de super voor het eerst dezelfde dag aan huis bezorgen.

De supermarktketen gaat naar eigen zeggen de service bij 40 procent van de Amerikaanse huishoudens 'tegen het eind van het jaar' aanbieden. 'We zullen er behoorlijk aggresief mee zijn', aldus het bedrijf aan verschillende Amerikaanse media.

Eén van de partijen waarmee Walmart samenwerkt in de boodschappenbezorging is internetonderneming Uber, dat in de zes steden waar de dienst op dit moment actief is, de boodschappen bezorgt. Met welke bedrijven Walmart gaat samenwerken bij de uitbreiding, is nog niet bekend.

De boodschappendienst is momenteel in 1.200 winkels van Walmart beschikbaar en zal het komende jaar in nog eens 1.000 winkels geïntroduceerd worden. Amerikaanse media zien de uitbreiding als een poging van Walmart om de concurrentie aan te gaan met Amazon, die vorig jaar Whole Foods overnam en onlangs met twee-uurslevering begon.