Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt Whole Foods boodschappen binnen twee uur

2018-02-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Consumenten die over een Amazon Prime Now-abonnement beschikken, krijgen hun online bestelde boodschappen bij Whole Foods binnen twee uur thuisbezorgd.

De snelle levering is het gevolg van de samenwerking tussen de e-tailer en supermarktketen Whole Foods. Klanten die de twee-uurslevering willen, hoeven de boodschappen alleen te bestellen via Prime Now. Consumenten die 7,99 dollar extra bezorgkosten betalen op bestellingen van 35 dollar of meer, krijgen die bestelling binnen een uur bezorgd. 

De service geldt nu alleen nog voor de Amerikaanse steden Austin, Cincinnati, Dallas en Virginia Beach. Amazon wil de dienst dit jaar verder opschalen in de Verenigde Staten.

Online food markt

Amazon roert zich al langer op de online boodschappenmarkt. De e-tailgigant nam winkelketen Whole Foods vorig jaar zomer voor 13,7 miljard euro over. De overname was de grootste in de geschiedenis van het bedrijf. Eerder liet Amazon al weten de samenwerking met Whole Foods te intensiveren. Het bedrijf stopte in vijf staten met zijn Amazon Fresh dienst, mogelijk vanwege die samenwerking. Ook zou de online reus interesse hebben in een overname van de Franse keten Carrefour.

Marktaandeel

Amazon's aandeel in de online boodschappenmarkten van zijn drie grootste afzetlanden steeg afgelopen jaar met 50 procent, mede door de overname van Whole Foods. Het bedrijf bezit daardoor een aandeel van 18 procent op de online boodschappenmarkt in eigen land.