Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats werkt samen met Brenger voor bezorging

2018-03-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:15

Marktplaats werkt aan een proef met start-up Brenger voor de bezorging van grote en zware artikelen. Consumenten hoeven zich zo geen zorgen meer te maken om vervoer.

Het gaat om artikelen als banken, bedden en koelkasten, waarbij Brenger, die bemiddelt in koeriersbedrijven, de bezorging regelt. 'Hun logistieke service biedt een oplossing op de twijfel van sommige gebruikers bij de aanschaf van een product op grote afstand', meldt Annemarie Buitelaar, Chief Commercial Officer Marktplaats.nl, aan Emerce.

Restcapaciteit

Brenger.nl, dat onlangs een investering kreeg van 600.000 euro, belooft binnen drie werkdagen vooral grote spullen te bezorgen, aldus medeoprichter Wisse Koedam in hetzelfde bericht. 'We hebben een platform ontwikkeld waarmee kleine zelfstandige koeriersbedrijven tot pakweg tien koeriers restcapaciteit kunnen aanbieden.'

Bemiddelaar

Bij Brenger kunnen consumenten grote goederen verschepen met iemand die toch al de juiste kant op rijdt. Geld verdienen is ook mogelijk; wie plek over heeft, kan zich ook aanmelden om spullen mee te nemen. Aan Twinkle meldde medeoprichter Derk van der Have eerder. 'Iedereen koopt weleens wat op Marktplaats of moet een kastje van familie vervoeren. Je hebt dan meestal twee opties: een bestelbus huren en het zelf doen - tijdrovend en duur - of een meubeltransportbedrijf inschakelen - ook duur.' Brenger koppelt de juiste bezorgopdracht aan de juiste onbenutte ruimte. 

Lees ook: 'Brenger komt zo' (Twinkle 9 2017)