Twinkle | Digital Commerce

Amazon schakelt boodschappenbezorgdienst terug

2017-11-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon stopt in vijf Amerikaanse staten met Amazon Fresh. Volgens de e-tailreus, die bevestigt dat de boodschappenbezorgservice blijft bestaan in grote steden, staat dat besluit los van de aankoop van Whole Foods.

Onlangs liet Amazon aan Wall Street-analisten weten dat er een innigere samenwerking op de planning staat voor Whole Foods, Amazon Fresh en de Amazon Prime Now-bezorgservice. Wellicht in dat kader is Amazon Fresh nu in de Amerikaanse staten New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland en Californië geschrapt, melden consumenten die een bericht kregen van de webwinkel.

Andere koers

De strategiewijziging werd vanuit verschillende hoeken ontvangen met verbazing; Amazon zet juist flink in op de boodschappenmarkt via de honderden supermarkten van Whole Foods, waar het de prijzen flink van heeft verlaagd. Gezien de beloofde samenwerking tussen zijn boodschappendochters is het terugtrekken van Amazon Fresh wellicht een voorbode daarvan.

Europa

De boodschappenbezorgdienst is gekoppeld aan het Prime-abonnement; gebruikers moeten er in de Verenigde Staten een extra toeslag over betalen van 14,95 dollar per maand. AmazonFresh deed afgelopen voorjaar zijn intrede in Europa via de lancering ervan in Duitsland.