Twinkle | Digital Commerce

Intertoys-franchisers klagen over prijsbeleid nieuwe marktplaats

2017-11-27
1000562
  • 1:24

Franchisenemers van Intertoys zeggen nadelen te ondervinden van externe aanbieders die sinds een maand in hun webshop toegelaten worden. In een brief naar de retailer vragen de ondernemers de directie in te grijpen in het prijsbeleid van de nieuwe marktplaats.

Dat meldt het FD, die de brief in handen kreeg. De franchisenemers verklaren in hun winkels geconfronteerd te worden met klanten die klagen over dure prijzen, in vergelijking tot hun concurrenten met wie ze het online platform inmiddels delen; anderzijds zouden te hoge prijzen slecht afstralen op het imago van de speelgoedketen. Bovendien zijn afwijkende prijzen in strijd met afspraken over exclusiviteit in de franchise-contracten, zeggen de winkeliers.

'Beperk aanbod'

De franchisevereniging geeft aan wel achter de oprichting van de marktplaats te staan, maar vraagt om beperking van de mogelijkheden voor externe aanbieders, die al slechts na uitnodiging mogen deelnemen. Zo stelt ze voor alleen producten op het platform toe te staan die niet tot het Intertoys-assortiment horen. Het bedrijf geeft zelf te kennen dat de voorwaarden voorafgaand aan het oprichten van de marktplaats met de franchisers besproken zijn.

Nextail Connect!

Blokkers online organisatie Nextail maakte een maand geleden bekend marktplaats Nextail Connect! naast Blokker ook voor Intertoys te lanceren. Dat gebeurde met het doel de koper een breder assortiment te bieden. 'We willen vanuit kwaliteitsperspectief samenwerken met partijen die de juiste producten hebben en toegevoegde waarde bieden voor de Intertoys-formule', verklaarde Nextail-manager Rob Minnée destijds.

Nieuwe eigenaar

Het lanceren van de marktplaats en het oppoetsen van de website van Intertoys zijn de laatste acties die Blokker Holding voltooid voordat dat zijn speelgoeddochter verkoopt aan investeerder Alteri.