Twinkle | Digital Commerce

Omzet Formido-webshop voor franchisenemers

2017-11-08
22971292
  • 1:09

Formido boekt online een omzet die gelijk staat aan enkele van zijn fysieke winkels. De bouwmarktketen besteedt fulfilment van online orders uit aan zijn franchisenemers, die ook de omzet opstrijken. De webshop, die inmiddels vier jaar bestaat, presteert 'boven verwachting'.

Dat zegt de bouwmarktketen tegen de Nationale Franchisegids. Dat Formido's webshop goed is voor de omzet van enkele winkels, meldde het bedrijf ook al in november; dat brengt het verwachte online aandeel in de omzet op zo'n 2,5 procent. Destijds sprak Formido het voornemen voor een centraal voorraadbeheersysteem uit tegenover DIY-vaktitel MIX.

Vertrouwd gezicht
Formido's franchisenemers profiteren van de omzet die online geboekt wordt. 'Als een klant bestelt via de webshop zorgt de dichtstbijzijnde winkel voor de levering. Een deel van de consumenten komt de bestelde producten ophalen in de winkel; maar de franchisenemer brengt veelal met de Formido bus de goederen thuis. Voor de klant het vertrouwde gezicht van zijn Formido bouwmarkt', aldus expansiemanager Dick Schreuders.

Stijgende lijn
Na een moeilijke periode tijdens de crisis krabbelde de doe-het-zelfmarkt succesvol uit een dal. Ook de online verkopen nemen toe; zo verdubbelde Formido's concurrent Intergamma, moederbedrijf van Gamma en Karwei, zijn online omzet. Het bedrijf test momenteel een reserveeroptie in twintig van zijn filialen.

Lees ook: 'Afspraken e-commerce wettelijk verplicht voor franchise' (12-04-'17)