Twinkle | Digital Commerce

Directeur Bruna geschorst door raad commissarissen

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Fred Zeegers, directeur van Bruna, is tijdelijk op non-actief gesteld. De raad van commissarissen besloot tot de schorsing na Zeegers’ recente besluit samen te werken met DHL en Sandd. Aandeelhouder PostNL geeft aan al langer ‘verschil van inzicht’ te hebben over Bruna’s toekomst.

Op 22 december maakte de boekhandel bekend samen te gaan werken met DHL en Sandd. Een dag later kreeg Zeegers een rode kaart van het bestuur, blijkt nu. Zeegers staat sinds 2014 aan het roer van de keten, die de afgelopen jaren rode cijfers schreef en in conflict raakte met zijn franchisenemers.

Strubbelingen
PostNL is voor 50 procent aandeelhouder van Bruna’s moederbedrijf Postkantoren BV. Volgens het FD verliep de relatie met directeur Zeegers al langer stroef, maar de aankondiging samen te werken met concurrenten van PostNL lijkt de druppel. Het postbedrijf ontkent dat de aankondiging directe aanleiding is voor de schorsing, maar zegt wel dat deze het besluit versneld zou hebben.

Bruna Hub
Interim-directeur Rob Schuyt neemt tijdelijk waar voor Zeegers. Of de aangekondigde ‘Bruna Hub’- samenwerking tussen de boekhandel, DHL en Sandd doorgaat, is nog niet bekend. Ook de pilot met De Buren zou daarin geïntegreerd worden.