Twinkle | Digital Commerce

Picnic maakt oversteek naar Rotterdam en omstreken

2017-11-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:27

Picnic bezorgt vanaf het nieuwe jaar in delen van Rotterdam en omstreken. Daarmee voegt de online supermarkt de grootste stad tot nu toe bij zijn bezorggebied.

Inmiddels kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de wachtlijst: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Picnic laat vanaf 1 januari wachtlijstkandidaten gefaseerd toe vanuit Rotterdam-Noord, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel: in totaal 225.000 huishoudens. In het nieuwe bezorggebied rijden straks 40 elektrische bezorgwagens en worden 120 bezorgers ingezet; die aantallen wil Picnic eind volgend jaar opschroeven naar 60 en 200.

Uitbreiding

Het bedrijf besloot Rotterdam te gaan bedienen na een succesvolle proefperiode in de wijk Overschie. 'Voor een stad met de grootte van Rotterdam hadden we iets meer voorbereiding nodig en nu zijn we er klaar voor', zegt mede-oprichter Michiel Muller. In de opmars naar landelijke bezorging, die startte in Amersfoort, deed Picnic inmiddels Utrecht, Almere, Zoetermeer, Den Haag en diverse omliggende gebieden aan. Het afgelopen jaar bezorgde de online super bijna een half miljoen orders en belandde met een omzet van zo'n 13,5 miljoen euro dit jaar voor het eerst in de Twinkle100.

Dienstverlener

Om de groei bij te kunnen benen, investeerde de pure player in de bouw van een groot nieuw distributiecentrum in Utrecht. Inkoop- en magazijnpartner Boni sloot dit jaar zijn eigen webwinkel om exclusief met Picnic verder te gaan. Wellicht bezorgt de supermarkt in de toekomst meer dan alleen boodschappen: er wordt gedacht aan het inzetten van de elektrische bezorgvloot in de rol van dienstverlener voor andere e-tailers.

Lees ook: 'Muller: 'Onze eerste stap naar landelijk bereik' (15-08-'17)