Twinkle | Digital Commerce

Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Europese investeerder

2017-10-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Blokker Holding verkoopt speelgoedketen Intertoys aan Alteri Investors, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. Dat maakt de retailer, die al zijn winkelformules buiten Blokker in de etalage zette, vanmorgen bekend.

Bij nieuwe eigenaar Alteri Investors, voornamelijk actief in Groot-Brittannië, Duitsland en de Benelux, ligt de focus op 'uitdagende situaties in de Europese retailsector'. Blokker heeft er vertrouwen in: 'Alteri’s betrokkenheid en investeringen zullen Intertoys in staat stellen verder te bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk', aldus cfo Jeroen Visser. 'Met de ondersteuning van Alteri kan Intertoys haar plannen met betrekking tot omnichannel, supply chain, winkelinnovatie en marketing versneld en effectief uitvoeren.'

Intertoys

Intertoys exploiteert rond de vijfhonderd winkels in de Benelux en Duitsland; ongeveer twintig procent daarvan betreft franchisevestigingen. De speelgoedketen heeft ruim 4.000 personeelsleden op de loonlijst staan.

Nextail

Blokkers online organisatie Nextail, momenteel verantwoordelijk voor de online activiteiten van Intertoys, zal de dienstverlening aan Intertoys op basis van een service level agreement voortzetten, meldt de retailer. Met een online omzet van 173 miljoen euro over 2016 belandde Nextail op de tiende plaats van de nieuwe Twinkle100.

Afslanken

Blokker Holding maakte in mei bekend al zijn winkelformules te verkopen en alleen met Blokker zelf door te gaan, getransformeerd tot 'De nieuwste Blokker'. Binnen de Blokker-formule sluiten 100 Nederlandse en 69 Belgische winkels de deuren. Met Intertoys verkoopt de retailer ook alle verkoopactiviteiten van het nog te sluiten Bart Smit en Toys XL; formule Leen Bakker deed Blokker eerder dit jaar van de hand aan Kwantum-moeder Gilde Equity Management.