Twinkle | Digital Commerce

Zooplus: winst naar beneden, omzet omhoog

2018-06-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Zooplus boekte in het derde kwartaal van 2017 een omzet van 277 miljoen euro; goed voor een groei van 22 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In totaal verwacht de webshop voor huisdierbenodigdheden eind dit jaar de miljardgrens te doorbreken.

In de maanden juli tot en met september namen de online verkopen harder toe dan in het periode daarvoor; Zooplus noteerde een groei van 7 procent, versus 1 procent in het tweede kwartaal. Het kwartaalrapport spreekt over een verwachte jaaromzet van 1.125 miljoen euro.

Winstverwachting omlaag

Ondanks dubbelcijferige groei in elk van de dertig landen waar de Duitse pure player verkoopt, stelde het bedrijf zijn winstverwachting onlangs naar beneden bij; de oorzaak daarvan ligt bij geplande investeringen in het werven van nieuwe klanten. Al in het derde kwartaal van dit jaar leverden investering in het groeiende klantenbestand duidelijke resultaten op, bevestigt ceo Cornelius Patt: 'Het aantal geregistreerde nieuwe klanten lag in het derde kwartaal van dit jaar op 34 procent, tegenover 9 procent in het tweede kwartaal.'