Twinkle | Digital Commerce

Zooplus: ‘Marktplaats voorziet in groeiende behoeften van huisdieren’

2024-06-21
1000562
  • 1:34

De rol van het huisdier in het gezin is in de afgelopen jaren veranderd. Waar de huisdieren jaren geleden alleen nog vrolijk achter de baasjes aanhuppelden, spelen zijn nu een meer centrale rol in het gezin. Zooplus ziet daardoor een toenemende vraag naar meer gespecialiseerde producten en diensten. De recent aangekondigde marktplaats moet uitkomst bieden.

Met die marktplaats wil Zooplus zijn assortiment dusdanig verbreden dat beter kan worden ingespeeld op de toegenomen behoeften van huisdieren, zo laat een woordvoerder van bedrijf desgevraagd weten aan Twinkle: ‘We zijn ervan overtuigd dat het uitbreiden van ons assortiment met de marktplaats de juiste stap is om tegemoet te komen aan de evoluerende en gefragmenteerde behoeften van huisdieren, variërend van voedingsbehoeften tot lifestyle en meer gecureerde opties.’

'One shop to rule them all'

Met de marktplaats wil Zooplus vooral dus meer kunnen bieden aan klanten, waarbij dus wel rekening wordt gehouden dat wat op de shop komt, ook daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. Die marktplaats moet volgens de woordvoerder ervoor zorgen dat Zooplus een one-stop-destination is voor baasjes. Waarbij ze voorzien in alle producten en diensten die een huisdier nodig heeft. De woordvoerder van het bedrijf noemt dat een ‘alomvattende, naadloze en geïntegreerde winkelervaring’.

Nederland op de radar

Nederlandse baasjes moeten overigens nog wel even wachten totdat ze los kunnen gaan op de marktplaats van Zooplus. Zoals ceo Geoffroy Lefebvre onlangs verkondigde tijdens het Shoptalk Europe event in Barcelona, wordt de marktplaats in het vierde kwartaal gelanceerd in ‘één van de kernmarkten van Zooplus’. Duitsland ligt daarbij voor de hand, Zooplus is immers een Duits bedrijf. ‘Uiteraard houden wij bij de uitbreiding van ons aanbod ook rekening met onze gemeenschap van huisdierouders in Nederland’, aldus de ietwat cryptische omschrijving van de woordvoerder.